Volg ons op social media

Wat is de juiste bureau voor mij?

Gepubliceerd op 01/08/2022

Wat is de juiste bureau voor mij?

Bureaus zijn er in alle soorten en maten. Klein, groot, hoog en laag. maar er zijn ook verschillende stijlen te koop. Voor elke stijl in het interieur is er wel een bureau te koop. Maar waar let je nog meer op, wat is nu het juiste bureau? Om goed te kunnen werken zonder dat je lichamelijke klachten kunt krijgen moet een bureau wel aan een paar voorwaarden doen.

Voor je studie of werk achter je bureau?

Het bureau is de plaats voor je studie of werk. Je kunt hier zitten en werken en je hebt al je benodigdheden bij de hand.

Een bureau met lades of vakken is ideaal om je papieren en andere spullen in op te bergen. Denk bij de aanschaf van een bureau hier wel aan. Je kan beter een lade te veel hebben dan dat je de spullen toch op het bureaublad moet leggen. Je kunt er voor kiezen om een los ladeblok onder het bureau te plaatsen, maar er zijn ook vaste lades. Dit is een keus die jij moet nemen, wat vind je handig, ben je deze ruimte nodig?

Voor welk formaat moet ik gaan?

De maat van een bureau is afhankelijk waarvoor je deze gaat gebruiken. Werk je aan je bureau alleen met laptop, dan volstaat een kleiner bureau. werk je met een computer en heb je hierbij nog documenten of boeken bij nodig? kies dan voor een groter bureau. Je bent de ruimte wel nodig, niets is zo vervelend dat je geen ruimte hebt om te werken op het bureau. Maar ook teveel ruimte op een bureau kan storend werken, houd hier dus wel rekening mee.

Heb jij al de juiste hoogte ingesteld?

Als je aan een bureau zit te werken dan moet deze wel op de juiste hoogte ingesteld staan. Een te hoog of een te laag bureau zorgt dat je de schouders onbewust optrekt. Dit kan zeker tot lichamelijke klachten zorgen zoals nek en rugklachten.

De meeste mensen kopen een standaard bureau. Deze heeft een gemiddelde afmeting waar bijna iedereen wel aan kan werken. Je kan dan om een goede werkhouding te krijgen werken met een bureaustoel die hooger en lager ingesteld kan worden.

De juiste werkhouding heb je als je met ontspannen schouders en ellebogen op het bureaublad kunt laten rusten. Als je dit aanhoudt en een stoel kunt aanpassen zit je perfect aan het bureau en verminder je de kans op lichamelijke klachten.

Sinds kort: een verstelbaar bureau

Als je een verstelbaar bureau aanschaft kun je de hoogte zelf eenvoudig bepalen. Deze bureaus zijn gemakkelijk in te stellen op jouw hoogte, geen moeilijk gedoe om alles van het bureau af te halen, alles kun je laten staan. Met een slingersysteem of met een elektrisch systeem is het bureau zo op de juiste hoogte ingesteld.

Een verstelbaar bureau heeft ook als voordeel dat je er staand aan kunt werken. Vooral voor mensen die al rugklachten hebben kunnen een hoog bureau als prettig werken ervaren.

Als je achter je bureau staat, heeft je wervelkolom een betere en natuurlijke houding. Dit zorgt voor een meer evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug.Daardoor ervaart bijna iedereen staand werken als prettig en comfortabel.

Waar ga jij je bureau plaatsen?

Het bureau is dus een belangrijk meubelstuk in jouw huis. Als het bureau op een zichtbare plaats staat zoals de woonkamer dan is het wel zo mooi dat deze bij het interieur past. Het interieur is gestyled in jouw smaak, dus is het ook mooi om het bureau hier op aan te passen. Er is altijd wel een stijl bureau die bij jou en het interieur past. Ook de accessoires die bij of op je bureau staan zijn hier makkelijk bij aan te passen. Staat het bureau in je slaapkamer zorg er dan wel voor dat je de slaapkamer niet geheel omtovert tot werkplek. Werk dan hier met goede opbergers voor je spullen. Het is namelijk belangrijk dat je ook goed kunt slapen en niet wordt afgeleid door het werk wat je eigenlijk nog moet doen aan het bureau.

Voor welk bureau ga je uiteindelijk voor?

Dus bij de vraag; Wat is een juist bureau voor mij? Is er eigenlijk geen goed antwoord. Voor iedereen is een bureau anders. Waar de ander deze elke dag zou gaan gebruiken voor werk, kan de ander het bureau maar enkel een paar dagen in de week gebruiken. Het is dus echt per persoon erg verschillend welk bureau bij hem of haar past.De plaats en het model van het bureau zijn ook erg verschillend per persoon. Dus kies altijd een model en kleur die bij jou en je inrichting past. Neem de accessoires mee in dit geheel en je werkplek is een met de omgeving van jouw werkplek. De richtlijnen waar je op moet letten bij het kopen van een bureau zijn echter wel voor iedereen gelijk. Of je nou zelden of juist heel vaak aan je bureau werkt, lichamelijke klachten moet je voorkomen.